Το Άδικο Μαιμουδάκι

(για παιδιά ηλικίας από 4 – 10 ετών)

Το bullying, παρατηρείται, συνήθως στα σχολεία και έχει πολλές μορφές. Είναι λυπηρό να παρακολουθείς παιδιά να ασκούν βία σε άλλα παιδιά.

Στις μικρές ηλικίες του Δημοτικού, το θέμα θα μπορούσε να λυθεί από τα ίδια τα παιδιά αν ήταν κατάλληλα εφοδιασμένα με ένα και μόνο χαρακτηριστικό, να έχουν μάθει να μην παρασύρονται. Τα μικρά ζώα αποδέχονται σε όλα τον καινούργιο μαθητή και ακολουθούν πιστά όλες τις «εντολές» του, όπως συχνά συμβαίνει στις σχολικές ομάδες.

Τα παιδιά, εύκολα ακολουθούν τον αρχηγό της ομάδας τους χωρίς να πολυσκέφτονται αυτό που τους ζητάει να κάνουν. Η συνέπεια, άγνωστη λέξη. «Τα ζωάκια, ξαφνικά ξυπνούν από τον βαθύ ύπνο, που σε παρασύρει σε κακές πράξεις, μόνο όταν κινδυνεύσει η ζωή του μικρού καμηλοπάρδαλη».

Το παραμύθι παρουσιάζει, τον χαρακτήρα, που ασκεί το bullying μπερδεμένο, χωρίς φίλους. Οι μικροί αναγνώστες αντιλαμβάνονται αμέσως τη σωστή από τη λανθασμένη συμπεριφορά και κατανοούν τα βασικά συναισθήματα που ο καθένας μας θα πρέπει να έχει ξεκάθαρα μέσα του.

Η διένεξη των μικρών ζώων, μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ αντικατοπτρίζει αληθινό περιστατικό σε σχολείο της Αθήνας.

Τιμή βιβλίου: 9,00€

Εικόνες εσωτερικών σελίδων

Η αρχή μιας περιπέτειας

(για παιδιά ηλικίας από 5 – 11 ετών)

Η αγάπη για μάθηση, πολλές φορές δεν αρκεί αν δεν υπάρχει ο εμπνευστής, που θα σε οδηγήσει ακούραστα σ’ αυτήν. Έτσι λοιπόν, η κ. Σιμόνη οδηγεί τους μαθητές της στον μαγικό κόσμος της γνώσης με ηρεμία, αγάπη και έξυπνες τακτικές. Όλοι μαζί αποφασίζουν τα γράψουν ένα παραμύθι.

Τα παιδιά εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους για το περιεχόμενό του. Παράλληλα εκθέτουν τον προβληματισμό τους για την έκδοση και το διάβασμα του παραμυθιού τους από τους γνωστούς και τους φίλους τους.

Όταν όμως μαθαίνουν το θέμα του παραμυθιού δηλώνουν ότι είναι πολύ δύσκολο για να τα καταφέρουν. Τι παραμύθι θα μπορούσαν να γράψουν για «το σκάκι»; Η δασκάλα τους ενθαρρύνει και τότε τα παιδιά ξεκινούν μια όμορφη περιπέτεια στην αρχαία Ελλάδα και τη Μυθολογία, ανακαλύπτοντας τη δέκατη μούσα, την Κάισα, τον Άρη, τον Θεμιστοκλή, τον Αριστείδη και συναντούν συνομήλικους μαθητές της αρχαίας Αθήνας.

Τιμή βιβλίου: 9,00€

Εικόνες εσωτερικών σελίδων

Σύντομα διαθέσιμα και άλλα παραμύθια
για τους μικρούς μας ήρωες!

Ακολουθείστε με στα social media!